Novice

26.06.2019

Volvo Cars in inovativni vseevropski pilotni projekt za izmenjavo podatkov o varnosti

Družba Volvo Cars je združila moči z drugimi proizvajalci vozil, ponudniki storitev in nacionalnimi vladami v inovativnem vseevropskem pilotnem projektu za izmenjavo podatkov o prometni varnosti, ki jih zajemajo vozila in infrastruktura za splošno povečanje cestnoprometne varnosti.

 

Pilotni projekt, ki se izvaja pod okvirom javno-zasebnega partnerstva, imenovanega European Data Task Force, združuje nekatere vodilne evropske proizvajalce vozil, ponudnike storitev in tudi številne države članice Evropske unije.

 

Partnerji si bodo prek platform v oblaku izmenjavali anonimizirane podatke o varnosti oziroma povezanih varnostnih storitvah. Prispevek družbe Volvo Cars pilotnemu projektu bo vključeval zagotavljanje podatkov v realnem času, ki jih zbirata prvi povezani varnostni tehnologiji na področju avtomobilizma, in sicer Hazard Light Alert in Slippery Road Alert.

 

Sodelujoči proizvajalci vozil lahko na primer podatke uporabijo za opozarjanje voznikov o približujočih se potencialnih nevarnostih na cesti, medtem ko imajo ponudniki storitev možnost sporočanja teh podatkov prek svojih storitev za aktualno obveščanje o cestnoprometnih razmerah in prenašanja teh informacij cestno prometnim službam, ki jih upravljajo nacionalni cesto prometni organi.

 

Pilotni projekt, ki presega meje in blagovne znamke po načelu vzajemnosti, ima poglavitni cilj izboljšati cestnoprometno varnost za vse. Partnerstvo European Data Task Force je bilo sklenjeno leta 2017 prav za ta namen: povečati varnost za vse udeležence v prometu s poudarkom na družbeni in ne finančni koristi.

 

Volvo Cars že nekaj let poziva k odprti in vzajemni izmenjavi anonimiziranih podatkov o varnosti. Leta 2017 je predsednik in izvršni direktor družbe, Håkan Samuelsson, na konferenci Evropske Komisije v Bruslju povedal, da je izmenjava podatkov med vladami in proizvajalci vozil prava odločitev.

 

 

»Menimo, da bi morala biti tovrstna izmenjava anonimiziranih podatkov brezplačna za skupno dobro in v širšo korist družbe. Rešuje namreč življenja, prihrani čas in davkoplačevalski denar,« je ob takratni priložnosti povedal g. Samuelsson. »Pozivam druge proizvajalce vozil in vlade, da z nami v največji možni meri sodelujejo pri uresničitvi tovrstne izmenjave podatkov.«

 

 

 

Varnostna sistema družbe Volvo Cars omogočata vozilom Volvo medsebojno komunikacijo in prek mreže v oblaku opozarjata voznike na spolzko cestišče in nevarnosti. Obe funkciji sta se prvič predstavili na trgu leta 2016 in sta na voljo za vse nove modele Volvo v Evropi.

 

Izmenjava cestnoprometnih podatkov v realnem času lahko precej poveča splošno prometno varnost in še pridobi na pomenu ob večjem številu povezanih vozil. Družbi Volvo Cars in Volvo Trucks si od lanskega leta izmenjujeta podatke, ki jih uporabljata za opozarjanje voznikov na bližajoče se nevarnosti na švedskih in norveških cestah.

 

»Z večanjem števila vozil, ki si izmenjujejo podatke v realnem času, postajajo naše ceste varnejše,« je povedala Malin Ekholm, vodja varnostnega centra družbe Volvo Cars. »Zato je European Data Task Force tako pomembna pobuda. Upamo, da bomo privabili še več partnerjev, ki so se zavezali in si prizadevajo povečati cestnoprometno varnost.«

 

-------------------------------

 

Skupina Volvo Car v letu 2018

Za poslovno leto 2018 je skupina Volvo Car zabeležila dobiček iz poslovanja v višini 14,185 milijarde švedskih kron (v letu 2017 14,061 milijarde švedskih kron). Prihodki v tem obdobju so znašali 252,653 milijarde švedskih kron (208,646 milijarde švedskih kron). V celotnem letu 2018 je svetovna prodaja dosegla rekordnih 642.253 (571.577) avtomobilov, kar je 12,4 odstotka več kot v letu 2017. Rezultati poudarjajo celovito preoblikovanje financ in poslovanja podjetja Volvo Cars v zadnjih letih, s čimer se podjetje pozicionira za naslednjo fazo rasti.

 

O skupini Volvo Car

 

Volvo je bil ustanovljen leta 1927. Danes je Volvo Cars ena najbolj znanih in uglednih avtomobilskih blagovnih znamk na svetu s prodajo 642.253 avtomobilov leta 2018 v približno 100 državah. Volvo Cars je od leta 2010 v lasti kitajske skupine Zhejiang Geely Holding (Geely Holding). Do leta 1999, ko je podjetje kupila družba Ford Motor Company iz ZDA, je sestavljalo del švedske skupine Volvo. Leta 2010 je podjetje Volvo Cars prevzela skupina Geely Holding.

 

Sedež podjetja Volvo Cars, razvoj izdelkov, trženje in upravljanje se večinoma nahajajo v Göteborgu na Švedskem. Sedež Volvo Cars za Kitajsko se nahaja v Šanghaju. Glavne tovarne za proizvodnjo avtomobilov se nahajajo v Göteborgu (Švedska), Gentu (Belgija), Južni Karolini (ZDA), Chengduju in Daqingu (Kitajska), medtem ko se motorji izdelujejo v Skövdeju (Švedska) in Zhangjiakou (Kitajska), deli karoserije pa v Olofströmu (Švedska).

Povprečna poraba goriva: 3,7 – 6,9 l/100 km. Emisije CO2: 98 - 179 g/km. Emisijska stopnja: EURO 6b. Emisije NOx: 0,0103 - 0,0505 g/km. Vrednost specifične emisije trdnih delcev pri dizelskih motorjih: 0,00045- 0,0009 g/km, število delcev: 0,00505 E+11 – 0,619E+11. Akcijska ponudba financiranja velja ob nakupu novega vozila VOLVO po ponudbi KMAG d.o.o. po MP ceniku ob sklenitvi pogodbe o finančnem leasingu preko Unicredit, d.o.o. Ponudba za Volvo S60 D2 R-Design Kinetic zajema obdobje financiranja do 60 mesecev, 25% polog in plačilo 25% preostanka vrednosti, EOM = 2,43%, stroški odobritve 289,90 EUR (1% vrednosti vozila). Reprezentativni primer izračuna za Volvo S60 D2 iz akcijske ponudbe: vrsta financiranja: finančni leasing; predračunska vrednost predmeta financiranja: 28.990 EUR; lastna udeležba (polog): 25%, 7.247,50 EUR; znesek financiranja: 21.742,50 EUR; število obrokov: 60; mesečno plačevanje: 266,02 EUR ter zadnji (61-i) obrok: 7.247,50 EUR (25%); stroški odobritve: 1% vrednosti vozila; skupni znesek za plačilo brez lastne udeležbe: 23.208,7 EUR; letna obrestna mera: 1,99%, ki je spremenljiva in vezana na 6-mesečni Euribor, efektivna obrestna mera: 2,43% na dan 27.2.2017. Financiranje se lahko zavrne če stranka nima ustrezne bonitete. Cene vključ. vse dane popuste in prihranke in ne vključujejo kovinske/bele barve in stroška priprave vozila. Popusti in ugodnosti se med seboj ne seštevajo. Veljavnost ponudbe: do odprodaje zalog. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka, zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter NOx. Pogoji garancije na voljo v garancijski knjižici vozila ali pri pooblaščenem zastopniku vozil Volvo. Za tipkarske napake ne odgovarjamo. Slike so simbolične. VCAG d.o.o., Leskoškova 2, Ljubljana.

Volvo in piškotki

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije. Več o piškotkih.

Sprejmem
Več informacij