Novice

06.12.2021

Okleščene izdobave vozil in napovedi podražitev.
Kdo sploh lahko stranki zdaj zagotovi novo vozilo in po kakšni ceni?

Globalna pandemija koronavirusa že nekaj časa po svetu povzroča hude težave na trgu vozil. Zaradi zmanjšane proizvodnje v letu 2020 in pomanjkanja polprevodnikov, so se težave z izdobavami začele že v letošnjem letu. 

Poleg manjše proizvodnje pa na dogajanje pomembno vplivajo tudi strmo naraščanje cen surovin, energentov, transporta in avtomobilskih delov. Trend pomanjkanja vozil pa se bo, kot kaže, nadaljeval tudi v letu 2022. Ob nezadostni ponudbi se že uresničujejo napovedi, da sledijo postopne podražitve tudi do 30 - 40 %, saj dodaten pritisk na cene predstavlja tudi prihajajoča inflacija. Če razmišljate o nakupu novega ali rabljenega avtomobila, se z nakupom splača pohiteti.

 

Manjša proizvodnja, večje povpraševanje

Težave s pomanjkanjem vozil segajo v leto 2020, ko so proizvajalci zaradi pandemije in posledičnega strahu pred velikim upadom prodaje zmanjšali prodajna pričakovanja in načrtovano proizvodnjo. Zgodilo pa se je ravno nasprotno, saj so se ljudje zaradi strahu pred okužbo namesto za javni prevoz raje odločali za lasten prevoz, ki je vplival na rast cen rabljenih vozil. Tej rasti so sledile tudi cene novih vozil. Letos je večina proizvajalcev nameravala povečati proizvodnjo, a je prišlo do pomanjkanja polprevodnikov, ki se jih uporablja tudi v številnih drugih z elektroniko zaznamovanih panogah, katere so se še bolj razmahnile med pandemijo (računalniki, mobilna telefonija, pametni gospodinjski aparati ipd.). Manjše in zamujajoče dobave iz tovarn strankam otežujejo nakup vozil, zaloge pri večini ponudnikov hitro kopnijo, dobavni roki za nova vozila pa se precej podaljšujejo – celo do enega leta. Le redki proizvajalci še imajo vozila na zalogi in hkrati nova vozila redno dobavljajo. 

Pričakovati je precejšnje podražitve novih vozil

Težavam z izdobavami je treba prišteti še naraščajoče cene energentov, surovin in vsega ostalega, kar se bo pri cenah novih avtov zagotovo poznalo v nekaj mesecih. Poznavalci ocenjujejo, da bodo šle cene novih vozil v letu 2022 navzgor za 30 - 40 odstotkov. Podražitve so neizogibne, ker je vse dražje – surovine, transport, avtomobilski deli. Glede na razmere je jasno, da je prav zdaj pravi trenutek za nakup vozila, ko so vozila po obstoječih cenah še na voljo. 

Izkoristite možnost, ko so vozila po starih cenah še na voljo ter prehitite naraščajočo inflacijo 

Cene novih vozil bodo poskočile tudi zaradi inflacije – letos je v evrskem območju s 4,1 odstotka dosežena najvišja inflacija v zadnjih 13 letih (skorajda dvakrat višja od 2,2-odstotne napovedi Evropske centralne banke). In ker imajo rabljena vozila višje cene kot kdajkoli prej, je zdaj pravi čas za menjavo staro za novo. 

Tudi pri Volvu je dobava vozil zmanjšana in prihaja postopoma. Lokalni uvoznik in distributer dobave sproti objavlja na svojih spletnih straneh, vendar pa so zaradi velikega povpraševanja zaloge novih vozil hitro kopnijo.

V posebni ponudbi vozil iz zaloge Volvo svoje bogato opremljene modele S60, V60, V90 Cross Country, XC60 in XC90 nudi po trenutno najugodnejših cenah, odpeljete pa jih lahko takoj. Za še lažji nakup vam je na voljo prilagodljivo in ugodno Volvo Car Financiranje.

Skrbno izbrana in preverjena rabljena Volvo vozila 

Kot zelo dobra alternativa novim vozilom so zelo priljubljena tudi malo rabljena, preverjena in certificirana rabljena vozila iz programa Volvo Selekt, ki ga znamka Volvo zagotavlja globalno. V Sloveniji je v sklopu programa trenutno na zalogi več kot 80 vozil različnih modelov v starosti do 5 let in z zajamčeno manj kot 150.000 prevoženimi kilometri, ki so bila doslej v uporabi kot nadomestna in testna tovarniška vozila.

Izberite nov ali rabljen Volvo iz omejene zaloge takoj

Čas ugodnih nakupov se izteka, zato nikar ne odlašajte. Izberite svoj Volvo iz trenutno razpoložljive zaloge in prehitite podražitve v prihodnjem letu!

 

 

Povprečna poraba goriva: 4,4 – 8,3 l/100 km. Emisije CO2: 117 - 192 g/km. Emisijska stopnja: EURO 6d-TEMP-ISC. Emisije NOx: 0,0137 - 0,0671 g/km. Vrednost specifične emisije trdnih delcev pri dizelskih motorjih: 0,00011 - 0,00078 g/km, število delcev: 0,08 E+11 – 5,41 E+11. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Reprezentativni primer financiranja preko Summit leasing Slovenija d.o.o.: predmet financiranja: vozilo Volvo V40 Cross Country D3 110 kW (150 KM) Ocean Race Geartronic; vrsta financiranja: finančni leasing; predračunska vrednost predmeta financiranja: 17.288,00 EUR; lastna udeležba (polog): 50,00%, 8.644,00 EUR; znesek financiranja: 8.644,00 EUR; število obrokov: 84; mesečni obrok: 121,77 EUR; stroški odobritve: 0,00 EUR; skupni znesek za plačilo brez lastne udeležbe: 10.228,68 EUR, efektivna obrestna mera: 5,0127 % na dan 10.11.2021. Ponujeno je lahko tudi financiranje po drugačnih parametrih oz. individualnem izboru. Financiranje se lahko zavrne, če stranka nima ustrezne bonitete. Cene ne vsebujejo stroška kovinske barve in priprave vozila. Za tipkarske napake ne odgovarjamo. Slike so simbolične. Več informacij o ponudbi pri pooblaščenem Volvo prodajnem zastopniku. MAXX AUTO d.o.o., Leskoškova 2, 1000 Ljubljana

Volvo in piškotki

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije. Več o piškotkih.

Sprejmem